Tonijn met sperziebonen, kidneybonen en munt
Tonijn met sperziebonen, kidneybonen en munt
Page d’accueil Recettes Tonijn met sperziebonen, kidneybonen en munt

Tonijn met sperziebonen, kidneybonen en munt

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 3 x 80g blikken
  • Sperziebonen 150g
  • Gekookte kidneybonen 100g
  • Lente-ui 1
  • witte selderij met bladeren 1 hart
  • Sla 1 hart
  • Verse munt Een handje
  • Extra zuivere olijfolie 30g
  • Geroosterde sesamzaadjes Een handje

Voorbereiding

  1. Verwijder de steeltjes van de sperziebonen, spoel ze af en kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten kokend water.

  2. Pel de lente-ui, verwijder het binnenste deel en hak samen met de bleekselderij fijn. Doe beide in een kom, voeg de tonijn en extra vierge olijfolie toe en meng voorzichtig.

  3. Giet de sperziebonen af, leg ze op een bord en voeg de rode bonen, de tonijn met groenten en het fijngehakte slahart toe. Garneer met verse munt, geroosterde sesamzaadjes en een scheutje olie.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.