Tonijn sushi
Tonijn sushi
Page d’accueil Recettes Tonijn sushi

Tonijn sushi

  • 60 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in Olijfolie 2 x 160g blikken
  • Bleekselderij 4 takken
  • Roomkaas 100g
  • Wortel 1
  • Sushirijst 250g
  • Suiker 15g
  • Rijstazijn 40ml
  • Nori 4 balderen
  • Sojasaus naar smaak
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1.Doe de rijst in een kom met koud water, was hem goed en doe hem in een steelpan. Bedek de rijst met ongeveer 250 ml water, voeg een theelepel zout toe, meng goed, dek af en kook ongeveer 15 minuten. Haal van het vuur en laat een paar minuten rusten.

2. Verwarm in een koekenpan de azijn met de suiker tot een dik mengsel. Roer door de rijst, meng goed en laat de rijst uitlekken door een vochtige doek.

3. Verwijder de draden van de selderijstengels en snijd ze in de lengte door tot stokjes. Was, schil en rasp de wortel.

4. Leg een vel nori op een bamboesushi matje of een vel huishoudfolie en bedek met een laagje rijst. Gebruik je vingers om de rijst gelijkmatig te verdelen. Gebruik je vingers om de rijst gelijkmatig te verdelen. Beleg met kaas, een stengel bleekselderij, een beetje geraspte wortel en de uitgelekte en verkruimelde tonijn.

5. Rol tot een strakke, gelijkmatige cilinder. Verpak in huishoudfolie en zet in de koelkast. Doe hetzelfde met de andere noribladeren.

6. Snijd de sushi vlak voor het serveren in rondjes en serveer met sojasaus en, voor extra smaak, in azijn gemarineerde gember.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares