Tonijnburger
Tonijnburger
Page d’accueil Recettes Tonijnburger

Tonijnburger

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 160g blikken
  • Zacht brood 6 sneetjes
  • Ei 1
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Petersilie 1 takje
  • Lente-ui 1
  • Extra zuivere olijfolie Een scheutje
  • Mayonaise 2 eetlepels

Voorbereiding

  1. Snijd de korsten van de sneetjes sandwichbrood en maal tot broodkruim. Doe het broodkruim in een kom en voeg de goed uitgelekte en verkruimelde tonijn, fijngesneden ui en peterselie, mayonaise, mosterd en het ei toe. Meng alles goed door elkaar.

  2. Vorm van het mengsel burgers. Verhit een licht ingevette koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Zodra de pan heet is, zet je het vuur lager en leg je de burgers erin. Bak de burgers aan beide zijden goudbruin en draai ze om met een spatel om hun vorm te behouden.

  3. Serveer onmiddellijk, vergezeld van dikke frieten.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares