Tonijnfilets met citroen en gember en linzensalade
Tonijnfilets met citroen en gember en linzensalade
Page d’accueil Recettes Tonijnfilets met citroen en gember en linzensalade

Tonijnfilets met citroen en gember en linzensalade

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Filets in olijfolie met gember en limoensap

Ingrediënten

  • Rio Mare tonijnfilets met citroen en gember olijfolie 4 x 130g blikken
  • Linzen, gekookt en uitgelekt 200g
  • Avocado 1
  • Citroen 1
  • Wortelen 2
  • Extra zuivere olijfolie 20g
  • Wortelscheuten 1 takje
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en verdeel het vruchtvlees in blokjes. Schil de wortelen, snijd ze in de lengte in vieren en snijd ze vervolgens in dunne driehoekjes.

2. Doe de linzen in een kom met de wortels en avocado en breng op smaak met limoensap, olie en een snufje zout.

3. Schik de linzensalade op de borden, voeg de filets met citroen en gember en hun dressing toe en top af met de spruitjes.

Ingrediënten: Tonijnfilets*, olijfolie, gember (2,5%), natuurlijk limoenaroma met andere natuurlijke aroma’s, zout, geconcentreerd limoensap (0,3%).
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis