Tonijnfilets met limoen en gember, gesauteerde groenten en sesamzaadjes
Tonijnfilets met limoen en gember, gesauteerde groenten en sesamzaadjes
Page d’accueil Recettes Tonijnfilets met limoen en gember, gesauteerde groenten en sesamzaadjes

Tonijnfilets met limoen en gember, gesauteerde groenten en sesamzaadjes

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Filets in olijfolie met gember en limoensap

Ingrediënten

  • Rio Mare tonijnfilets met limoen en gember olijfolie 2 x 130g blikken
  • Kleine wortelen 4
  • Gele peper 1
  • Groene boon 200g
  • Rode uien 2
  • Amandelen 40g
  • Sesam 2 eetlepels
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Schil de wortelen, sperziebonen en uien en snijd ze in de lengte in dunne plakken tot lange repen, behalve de sperziebonen, die moeten altijd in de lengte doormidden worden gesneden.

2. Doe alle groenten in een pan met olie, breng op smaak met zout, bevochtig met een beetje water en kook, terwijl je ze vaak omdraait, zodat ze zacht worden en lichtjes gegrild.

3. Terwijl de groenten koken, hak je de amandelen grof met een mes en rooster je ze in een pan met de sesamzaadjes.

4. Schik de filets met hun vinaigrette op de borden en top af met de gebakken groenten en bestrooi met amandelen en sesamzaadjes.

Ingrediënten: Tonijnfilets*, olijfolie, gember (2,5%), natuurlijk limoenaroma met andere natuurlijke aroma’s, zout, geconcentreerd limoensap (0,3%).
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis