Tonijnsalade met appels en geroosterde amandelen
Tonijnsalade met appels en geroosterde amandelen
Page d’accueil Recettes Tonijnsalade met appels en geroosterde amandelen

Tonijnsalade met appels en geroosterde amandelen

  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Tonijn met citroen en zwarte peper Rio Mare 3 x 80g blikken
  • Rode appels 2
  • Gehakte geroosterde amandelen 20g
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Groene selderij 1 hart
  • Verse salade Een handje
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Rooster de amandelen twee minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag, onder voortdurend roeren.

  2. Was de appels goed en snijd ze, zonder te schillen, in blokjes. Meng met de tonijn.

  3. Snijd de bleekselderij fijn, voeg toe aan het tonijn-appelmengsel en breng op smaak met zout en olie.

  4. Schik de salade op een bord, voeg het tonijn-appelmengsel toe en garneer met de geroosterde amandelen.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares