Tonijnsalade met citroensmaak
Tonijnsalade met citroensmaak
Page d’accueil Recettes Tonijnsalade met citroensmaak

Tonijnsalade met citroensmaak

  • 10 minuten
  • 4
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 160g blikken
  • Salade 200g
  • Radijs 1 bos
  • Citroen 1
  • Peterselie 1 bos
  • Geroosterde amandelen 20g
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Zout naak smaak
  • Zwarte peper naak smaak

Voorbereiding

1. Snijd de radijsjes in dunne reepjes, voeg de citroenrasp, het sap van 1/2 citroen, peper, een scheutje olie en gehakte peterselie toe; meng en laat een paar minuten staan.

2.Leg de salade op een bord, breng op smaak met zout en de resterende extra vierge olijfolie, voeg de tonijn, gekruide radijsjes en gehakte amandelen toe.

3.Deze late lentesalade kun je het beste meteen eten.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares