Tonijnspaghetti met pistachenoten en sinaasappelschil
Tonijnspaghetti met pistachenoten en sinaasappelschil
Page d’accueil Recettes Tonijnspaghetti met pistachenoten en sinaasappelschil

Tonijnspaghetti met pistachenoten en sinaasappelschil

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Spaghetti 350g
  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 80g blikken
  • Pistachenoten in de dop 20g
  • Oranje 1
  • Knoflook 1
  • Petersilie 1 takje
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een pan water aan de kook en voeg het zout toe. Giet over de spaghetti en kook beetgaar.

2. Terwijl de pasta kookt, hak je de pistachenoten fijn, rasp je de sinaasappel en hak je de peterselie fijn.

3.Halveer het knoflookteentje en fruit aan in een grote koekenpan met de olijfolie. Voeg de uitgelekte pasta en een paar lepels van het pastakookwater toe en bak de ingrediënten een minuut.

4. Voeg de tonijn, pistachenoten, sinaasappelschil en peterselie toe. Kruid royaal met peper, verwijder de knoflook, meng goed en serveer.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares