Tonnata saus
Tonnata saus
Page d’accueil Recettes Tonnata saus

Tonnata saus

  • 15 minuten
  • 4
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 120g blikken
  • Ansjovis in olie 4 filets
  • Kappertjes in azijn 1 eetlepel
  • Ei 1
  • Olijfolie 180ml
  • Citroensap 1 eetlepel
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Mayonaise wordt traditioneel alleen met eigeel bereid. Als je een keukenmachine gebruikt om het te maken, raden we aan om ook het eiwit toe te voegen voor extra stabiliteit.

2.Voeg het ei en een snufje zout toe aan de keukenmachine. Voeg een paar druppels olijfolie toe, zet de keukenmachine aan en giet langzaam de resterende olijfolie erbij totdat de mayonaise emulgeert. Het emulgeren duurt minder dan een minuut. Voeg het citroensap toe. Als je weinig tijd hebt, kun je ook 200 g kant-en-klare mayonaise gebruiken.

3. Zodra de mayonaise klaar is, voeg je de uitgelekte tonijn, kappertjes en ansjovis toe en meng je alles tot een gladde, romige massa.

4. Tonnata saus wordt geserveerd met brood, tomaten, hardgekookte eieren of groenten. Als je deze saus gebruikt om vitello tonnato te maken, raden we aan om de saus vloeibaarder te maken door er een paar lepels koude bouillon bij te voegen waarin het vlees is gekookt.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares