1. Bereid de venkels. Zet de pitten apart en hak de groene blaadjes fijn.
2. Snijd vervolgens het buitenste deel van de bol in blokjes en kook het in gezouten water.
3. Giet de gekookte venkel af en bak deze in een koekenpan met antiaanbaklaag met olie en een snufje zout en peper.
4. Meng de tonijn met de ricotta en voeg de venkelblaadjes toe.
5. Smelt de boter in een steelpan, voeg dan beetje bij beetje de bloem, een snufje zout en de melk toe en roer goed tot je een romige béchamelsaus krijgt.
6. Haal van het vuur als het kookt.
7. Vet een ovenschaal in en bestrooi met het paneermeel. Beleg met de helft van de gekookte venkel en het tonijn- en ricottamengsel.
8.
Ajouter une deuxième couche de fenouil et recouvrir le tout avec la béchamel et le parmesan râpé ; ajouter encore de la chapelure et cuire au four chaud à 220°C.