Wilde rijstsalade met tonijn en avocado
Wilde rijstsalade met tonijn en avocado
Page d’accueil Recettes Wilde rijstsalade met tonijn en avocado

Wilde rijstsalade met tonijn en avocado

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper

Ingrediënten

  • Tonijn met citroen en zwarte peper Rio Mare 3 x 80g blikken
  • Wilde rijst 250g
  • Avocado 1
  • Edamame, geschild en gekookt 60g
  • Kool 1/2
  • Geroosterde pompoenpitten 1 eetlepel
  • Extra zuivere olijfolie 30g
  • Verse koriander of peterselie 1 takje
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Kook de rijst in gezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Besprenkel met wat olijfolie en meng door.

  2. Verwijder het hart van de kool, hak de bladeren fijn en meng ze door de rijst.

  3. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met een snufje zout.

  4. Verdeel de rijst over de borden, leg de plakjes avocado erop en verdeel de tonijn erover. Garneer met pompoenpitten, edamameboontjes en wat fijngehakte koriander of peterselie.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, 1% citroensap, zwarte peper, zout, natuurlijke peper en citroenaroma’s.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.