Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper
Ingrediënten
Tonijn met citroen en zwarte peper Rio Mare 3 x 80g blikken
Wilde rijst 250g
Avocado 1
Edamame, geschild en gekookt 60g
Kool 1/2
Geroosterde pompoenpitten 1 eetlepel
Extra zuivere olijfolie 30g
Verse koriander of peterselie 1 takje
Zout naar smaak
Voorbereiding
Kook de rijst in gezouten water. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Besprenkel met wat olijfolie en meng door.
Verwijder het hart van de kool, hak de bladeren fijn en meng ze door de rijst.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met een snufje zout.
Verdeel de rijst over de borden, leg de plakjes avocado erop en verdeel de tonijn erover. Garneer met pompoenpitten, edamameboontjes en wat fijngehakte koriander of peterselie.