Zomerse salade met citroen en gember in een broodtaartje
Zomerse salade met citroen en gember in een broodtaartje
Page d’accueil Recettes Zomerse salade met citroen en gember in een broodtaartje

Zomerse salade met citroen en gember in een broodtaartje

  • 35 minuten
  • 1 persoon
  • Filets in olijfolie met gember en limoensap
Regarder une vidéo de la recette

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijnfilets in olijfolie met citroen en gember 130g
  • Gemengde salades Ca. 45g
  • Cherrytomaten 40g
  • Gegrilde aubergines 4-6 plakjes
  • Gekookte sperziebonen 50g
  • Tomatenwater naar smaak
  • Taggiasca olijven 35g ca
  • Rietsuiker 1 theelepel
  • Carasau brood 1 vel
  • Water naar smaak
  • Extra zuivere olijfolie naar smaak
  • Hardgekookt eigeel 1
  • Griekse yoghurt 40g
  • Petersilie naar smaak
  • Sap en schil van citroen naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Doe de olijven in een koekenpan met een theelepel bruine suiker en laat ze ongeveer 1 uur op een heel laag vuur staan, zodat het water in de olijven verdampt en ze “gedehydrateerd” en licht gekarameliseerd zijn.
2. Kruid de in blokjes gesneden cherrytomaatjes met olie, zout, peper en een beetje azijn: door ze van tevoren te kruiden, kan er zoveel mogelijk water verdampen.
3. Bestrijk het carasaubrood met water en laat het een paar minuten weken.
Bestrijk opnieuw met olie, bestrooi licht met zout en leg op een omgekeerde ovenschaal.
Bak 3-4 minuten in de oven op 180°, net lang genoeg om bruin te worden: wees voorzichtig, carasaubrood heeft de neiging om heel snel te verbranden.
4. Mix alle ingrediënten voor de mayonaise in de minipimer: het is de bedoeling dat je vrij “traag” blijft.
5. Giet de cherrytomaatjes af van de saus en garneer de misticanza ermee.
6. Schik de salade op de bodem van het brood en voeg vervolgens alle ingrediënten in volgorde toe.
Bedek met mayonaise en bedek met de tonijnfilets met olijfolie, limoen en gember.

Ingrediënten: Tonijnfilets*, olijfolie, gember (2,5%), natuurlijk limoenaroma met andere natuurlijke aroma’s, zout, geconcentreerd limoensap (0,3%).
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis