Rio Mare Tonijnfilets in olijfolie met citroen en gember 130g
Gemengde salades Ca. 45g
Cherrytomaten 40g
Gegrilde aubergines 4-6 plakjes
Gekookte sperziebonen 50g
Tomatenwater naar smaak
Taggiasca olijven 35g ca
Rietsuiker 1 theelepel
Carasau brood 1 vel
Water naar smaak
Extra zuivere olijfolie naar smaak
Hardgekookt eigeel 1
Griekse yoghurt 40g
Petersilie naar smaak
Sap en schil van citroen naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Doe de olijven in een koekenpan met een theelepel bruine suiker en laat ze ongeveer 1 uur op een heel laag vuur staan, zodat het water in de olijven verdampt en ze “gedehydrateerd” en licht gekarameliseerd zijn.
2. Kruid de in blokjes gesneden cherrytomaatjes met olie, zout, peper en een beetje azijn: door ze van tevoren te kruiden, kan er zoveel mogelijk water verdampen.
3. Bestrijk het carasaubrood met water en laat het een paar minuten weken.
Bestrijk opnieuw met olie, bestrooi licht met zout en leg op een omgekeerde ovenschaal.
Bak 3-4 minuten in de oven op 180°, net lang genoeg om bruin te worden: wees voorzichtig, carasaubrood heeft de neiging om heel snel te verbranden.
4. Mix alle ingrediënten voor de mayonaise in de minipimer: het is de bedoeling dat je vrij “traag” blijft.
5. Giet de cherrytomaatjes af van de saus en garneer de misticanza ermee.
6. Schik de salade op de bodem van het brood en voeg vervolgens alle ingrediënten in volgorde toe.
Bedek met mayonaise en bedek met de tonijnfilets met olijfolie, limoen en gember.