Panzanella met tonijn

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
1 oud boerenbrood
2 tomaten in dunne schijfjes
1 witte ui in dunne schijfjes
4 radijzen in dunne schijfjes
1 selderijstengel in dunne schijfjes
1 handvol verse basilicumblaadjes, in grove stukken gescheurd, plus extra voor de garnering
peper en zout
2 eetlepels rode wijnazijn
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 blikjes Rio Mare Tonijn in eigen nat van 160 g

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in eigen nat

Meer weten

Voorbereiding

    1. Snijd het brood in sneetjes en laat enkele minuten in koud water weken. Giet het water af als het brood helemaal geweekt is. Knijp vervolgens het overtollige water uit het brood en verdeel in kleine stukjes. Doe de tomaten, ui, radijzen en selderij in een grote mengkom en voeg de basilicum toe. Meng en voeg het brood toe.

    2. Voeg naar smaak peper en zout toe, besprenkel met de rode wijnazijn en vervolgens met de olie. Meng en haal het brood door het mengsel.

    3. Voeg de losgemaakte tonijn toe en meng goed door. Garneer met basilicumblaadjes en dien op. Geschiedenis

    Panzanella is een typisch zomergerecht in Toscane en de rest van midden-Italië. Het oorspronkelijke recept bestond uit in water geweekt oud brood, komkommer, rode ui en basilicum, rijkelijk op smaak gebracht met extra vergine olijfolie, azijn en zout. Tegenwoordig wordt het vaak bereid met rauwe tomaten, olijven en, zoals in dit recept, tonijn.

De meest geklikte recepten