Pappardelle met tonijn en artisjok

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
350 g gedroogde pappardelle
160 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
3 artisjokken
1 teentje knoflook
20 g boter
20 g extra vergine olijfolie
een paar takjes verse marjolein
zout

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg zout toe wanneer het begint te borrelen.

    2. Maak de artisjokken schoon, snij ze in tweeën en verwijder de harde schutbladeren, stelen, doornige puntjes en zachte haartjes binnenin. Snij vervolgens in kleine, dunne schijfjes.

    3. Bak het licht geplette teentje knoflook goudbruin in een pan met olie en boter. Voeg de artisjokken toe wanneer de knoflook goudbruin wordt en breng op smaak met zout. Voeg enkele theelepels water toe en laat ongeveer vijf minuten bakken onder voortdurend roeren. Breng op smaak met de marjolein. Besprenkel de losgemaakte stukken tonijn met de olie en voeg deze toe.

    4. Kook de pasta, laat uitlekken, voeg de saus toe en meng grondig. Dien onmiddellijk op.

    Even heerlijk: voeg een tomaat in kleine stukjes toe aan de artisjokken terwijl ze bakken.

De meest geklikte recepten