Paprika’s gevuld met wilde rijst en tonijn
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
240 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
2 middelgrote rode paprika's
300 g wilde rijst
1 eetlepel kappertjes in azijn
1 bosje muntblaadjes
4 ansjovissen in olie
1 teentje knoflook
1 lente-uitje
1 sinaasappel
240 g Rio Mare Tonijn in olijfolie
2 middelgrote rode paprika's
300 g wilde rijst
1 eetlepel kappertjes in azijn
1 bosje muntblaadjes
4 ansjovissen in olie
1 teentje knoflook
1 lente-uitje
1 sinaasappel
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Kook de wilde rijst. Laat ondertussen de kappertjes, de ansjovisfilets en de Rio Mare Tonijn in olijfolie goed uitlekken. Hak de kappertjes grof met de ansjovis, de tonijn, het lente-uitje, het teentje knoflook en de munt en bevochtig vervolgens alle ingrediënten met het sinaasappelsap (gooi de schil niet weg!).
2. Snijd de paprika’s in tweeën, verwijder de stelen en de zaadlijsten en dompel ze enkele minuten onder in kokend water tot ze licht gaar zijn.
3. Giet de rijst af en laat afkoelen. Meng de rijst met de gehakte ingrediënten en vul de paprika’s met het mengsel.
4. Strooi de geraspte sinaasappelschil over de paprika’s en laat ze enkele minuten garen in een vuurvaste schotel tot de vulling krokant is.