Vis in het
mediterrane dieet

Verschillende ziektes komen tegenwoordig veel voor, de zogenaamde welvaartsziektes. Naast een actieve levensstijl speelt gezonde voeding een erg belangrijke rol om die ziektes te voorkomen. Dit wordt door de voedingsdriehoek duidelijk geïllustreerd.

Voedingsmiddelen zoals granen, fruit, groenten, olijfolie, zuivelproducten en yoghurt vormen de basis van een gezond eetpatroon en horen daarom dagelijks of zelfs twee keer per dag op het menu te staan.

De voedingsmiddelen in het middelste gedeelte van de driehoek (wit vlees, peulvruchten, verse kaas en vis) moeten minstens twee keer per week gegeten worden.

Tot slot zijn er voedingsmiddelen als rood vlees en snoep, die u bij voorkeur niet vaker dan een keer per week eet.

Vis speelt een wezenlijke rol in het mediterrane dieet. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de juiste hoeveelheid vis in een evenwichtig dieet de gezondheid ten goede komt.

Vis (zowel vers als ingemaakt, gerookt of gedroogd) levert belangrijke voedingsstoffen zoals hoogwaardige eiwitten, minerale zouten en omega 3-vetzuren. Daarom beveelt IFMeD in zijn New Pyramid of the Sustainable Mediterranean Diet wekelijks minstens 2 porties vis aan.

de voedselpiramide van het mediterrane dieet

Vis in het mediterrane dieet

Samen met een actieve levensstijl is de juiste voeding onmisbaar om tal van ziektes, die bekendstaan als ‘leefstijlziektes’, te voorkomen.

Meer weten

Kostbare bronnen voor een gezond leven

Dankzij het hoge eiwitgehalte levert een portie van 100 g uitgelekte tonijn volwassenen ongeveer een tiende van hun aanbevolen dagelijkse calorie-inname.

Meer weten

Gezond opgroeien

Met Rio Mare Zalm kunnen kinderen op een handige en gezonde manier vis proeven. Ze zullen er gek op zijn! Waarom? Omdat het heerlijk smaakt, geen graten en geen rare geur heeft.

Meer weten

Hartigheid in slechts enkele calorieën

De producten van Rio Mare zijn lichter en voedzamer dan veel andere voedingswaren die populair zijn bij etenstijd. We hebben de vergelijking gemaakt om u lekkere alternatieven te bieden.

Meer weten

De mening van de dokter

Vitamines en omega 3: Kom meer te weten over tonijn, zalm en makreel…

Meer weten

Weet u?

Vis in blik is een gezond alternatief voor verse vis. Het product garandeert een voedingswaarde die vergelijkbaar is met verse vis, het bevat geen bewaarmiddelen en het wordt nauwgezet gecontroleerd.

Meer weten

Vragen & Antwoorden

Meer weten