Spaghetti carbonara met tonijn en courgettes
Spaghetti carbonara met tonijn en courgettes
Home Recepten Spaghetti carbonara met tonijn en courgettes

Spaghetti carbonara met tonijn en courgettes

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Dikke spaghetti 350g
  • Rio Mare tonijn in olijfolie 1 x 160 blik
  • Courgettes 3
  • Eigeel 2
  • Heel ei 1
  • Verse room 4 eetlepels
  • Geraspte Parmezaanse kaas 1 eetlepel
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg zout toe als het begint te koken.

2. Snijd de courgettes in dunne plakjes en bak ze in een pan met de extra vierge olijfolie, breng op smaak met een beetje zout.

3. Dompel de spaghetti in kokend water en kook beetgaar.

4. Klop de eieren los in een kom met de crème fraîche en de Parmezaan, voeg dan de warme courgettes en de uitgelekte tonijn toe en tot slot de uitgelekte pasta. Meng goed zodat de pasta de saus absorbeert.

5. Breng op smaak met veel versgemalen peper en serveer onmiddellijk.

Tip: Voeg een paar blaadjes verse basilicum toe aan de pasta.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares