Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekaramelliseerde appels
Ingrediënten
Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in extra vergine olijfolie van 160 g
500 g aardappelpuree
2 appels
2 kleine rode uien
40 g extra vergine olijfolie
een takje rozemarijn
20 g boter
2 theelepels suiker
zout
zwarte peper
2 blikjes Rio Mare Gegrilde Makreelfilets in extra vergine olijfolie van 160 g
500 g aardappelpuree
2 appels
2 kleine rode uien
40 g extra vergine olijfolie
een takje rozemarijn
20 g boter
2 theelepels suiker
zout
zwarte peper
Stampa Ricetta
Voorbereiding
1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Snijd de ui in fijne plakjes.
2. Verhit olie in een braadpan met antikleeflaag en bak de appelschijfjes goudbruin op hoog vuur. Voeg de rozemarijn, uien en boter toe en breng op smaak met suiker, zout en veel peper. Laat bakken op een matig vuur tot de ui glazig is.
3. Verwarm de aardappelpuree, schik op de borden en leg er de gegrilde makreelfilets op. Voeg ten slotte het mengsel van uien en appels toe. Dien onmiddellijk op.