Rio Mare-tonijn: praktisch en veelzijdig

Vis in blik is een gezond alternatief voor verse vis. Het product garandeert een voedingswaarde die vergelijkbaar is met verse vis, het bevat geen bewaarmiddelen en het wordt nauwgezet gecontroleerd. Vis in blik is rijk is aan bestanddelen die essentieel zijn voor uw gezondheid: hoogwaardige eiwitten, fosfor, vitamines, mineralen en essentiële vetzuren.

Eiwitten in vis worden ‘hoogwaardig’ genoemd omdat ze rijk zijn aan alle soorten aminozuren, essentiële bestanddelen voor ons lichaam die ons in staat stellen gezond en fit te blijven. Voedingsspecialisten raden aan minstens 2 porties vis per week te eten, met een minimale inname van 300 g per week. Tonijn, een onuitputtelijke bron van eiwitten

Eiwitten zijn essentieel om gezond en fit te blijven, omdat ze helpen weefsel op te bouwen en de celvernieuwing bevorderen. 100 g uitgelekte tonijn in olijfolie bevat 24 g eiwitten, meer dan een steak die precies hetzelfde weegt. Naast calcium is ook fosfor een essentieel mineraal voor ons lichaam. Deze twee voedingsstoffen werken nauw samen om sterke beenderen en tanden op te bouwen. 100 g tonijn in olijfolie is goed voor ongeveer 20 % fosfor. Van alle vissoorten heeft tonijn het hoogste gehalte aan voedingsstoffen, omdat deze vis onverzadigde vetten bevat die het cholesterolniveau onder controle helpen te houden en de opname van essentiële vitamines bevorderen.

Tonijn bevat twee soorten vitamines: vitamine B12 die de werking van het metabolische systeem en het zenuwstelsel bevordert, en vitamine PP (Niacine) die goed is voor de huid. 100 g tonijn in olijfolie is goed voor ongeveer de helft van de noodzakelijke dagelijkse inname van vitamine PP, ongeveer het dubbele van de hoeveelheid in rundvlees.

Tonijn is net zoals zalm en blauwbaars ook rijk aan omega 3-vetzuren die niet alleen cardiovasculaire aandoeningen helpen te voorkomen, maar ook essentieel zijn voor de cognitieve ontwikkeling.


Naast tonijn …

MAKREEL
De makreel is een van de weldadigste vissoorten. Makreel bevat: vitamine A, calcium, ijzer en een groot deel van de aanbevolen dagelijkse inname van essentiële omega 3-vetzuren.

SARDIENTJES
Eén blikje bevat dezelfde hoeveelheid calcium als een glas volle melk en veel vitamine D die de opname ervan bevordert.

ANDERE ARTIKELEN LEZEN

Vis in het mediterrane dieet

Samen met een actieve levensstijl is de juiste voeding onmisbaar om tal van ziektes, die bekendstaan als ‘leefstijlziektes’, te voorkomen.

Meer weten

Gezond opgroeien

Met Rio Mare Zalm kunnen kinderen op een handige en gezonde manier vis proeven. Ze zullen er gek op zijn! Waarom? Omdat het heerlijk smaakt, geen graten en geen rare geur heeft.

Meer weten

Hartigheid in slechts enkele calorieën

De producten van Rio Mare zijn lichter en voedzamer dan veel andere voedingswaren die populair zijn bij etenstijd. We hebben de vergelijking gemaakt om u lekkere alternatieven te bieden.

Meer weten

Kostbare bronnen voor een gezond leven

Dankzij het hoge eiwitgehalte levert een portie van 100 g uitgelekte tonijn volwassenen ongeveer een tiende van hun aanbevolen dagelijkse calorie-inname.

Meer weten