Aardappel- en tonijnkroketten met wortelcrème

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
400 g wortelen
1 teentje knoflook
800 ml groentebouillon
30 ml azijn
1 limoen
2 theelepels olijfolie
1 chilipeper
zout
Voor de kroketten
250 g aardappelen
100 g zoete aardappelen
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 240 g
2 eieren
250 g paneermeel
verse gember
zout en peper
Voor de afwerking
2 teentjes knoflook
12 rucolablaadjes
chiliolie
8 ml extra vergine olijfolie
2 verse knoflookblaadjes

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Fruit het teentje knoflook met de schil in de olie en voeg de gehakte wortels toe. Voeg de azijn, bouillon en limoenschil toe. Zet het vuur lager en laat doorkoken.

    2. Verwijder het teentje knoflook en de chilipeper, doe het mengsel in de blender en duw het door een fijne zeef. Kook de aardappelen, schil ze en haal ze door een roerzeef. Voeg de uitgelekte tonijn, de geraspte gember, het zout en de peper toe.

    3. Vorm kroketten van het mengsel, doop ze in het losgeklopte ei en het paneermeel en bak in een ruime hoeveelheid olie. Laat uitlekken en afkoelen.

    4. Bak gedurende enkele seconden de dunne schijfjes knoflook in dezelfde olie. Dien de room op in afzonderlijke kommen met de kroketten in het midden en garneer met de schijfjes knoflook en enkele rucolablaadjes.

De meest geklikte recepten