Huisgemaakte tonijnpaté

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 60 g
100 g ricotta
100 g boter
1 eetlepel kappertjes
4 ansjovisfilets in olie of 1 eetlepel ansjovispasta
Voor bij de paté: roggebrood
1 onbehandelde citroen
1 takje peterselie
1/2 teentje knoflook

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Laat de tonijn goed uitlekken en doe hem in een kom samen met de ricotta, de in kleine stukjes gesneden boter, de ansjovisfilets en de kappertjes. Meng alle ingrediënten tot een zachte, romige textuur.

    2. Giet het mengsel in een terrine en zet voor het serveren minstens een uur op een koele plaats.

    3. Hak de knoflook, peterselie en geraspte citroenschil fijn. Snijd het brood in sneetjes en rooster ze. Werk de geroosterde sneetjes brood af met de paté en garneer ze met de gehakte knoflook, citroenschil en peterselie.

De meest geklikte recepten