Mantova-pompoenpuree met rozemarijn en makreelfilets

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes Rio Mare Makreelfilets in olijfolie van 125 g
1 kg Mantova-pompoen
1 kleine aardappel
2-3 plakjes ui
2 takjes rozemarijn
groentebouillon
extra vergine olijfolie
zout
roze peper

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Gegrilde makreelfilets in extra-vergine olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Kook de aardappel in de schil in licht gezouten kokend water. Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en bak gedurende 20-25 minuten in een warme oven (180 °C) tot het vruchtvlees zacht is (prik erin met een tandenstoker). Haal de pompoen uit de oven, verwijder de schil en de zaden en snijd in stukjes.

    2. Doe de plakjes ui samen met een takje rozemarijn en 5 eetlepels olijfolie in een zware, kleine steelpan. Stoof op een laag vuur zonder te bakken, om de smaken subtiel te laten versmelten. Filter de olie door een zeef en houd apart.

    3. Schil de aardappel, snijd hem in blokjes en doe die samen met de stukjes pompoen in de mengbeker van een staafmixer. Mix het mengsel fijn terwijl u geleidelijk een scheutje van de gearomatiseerde olie en, indien nodig, een beetje warme groentebouillon toevoegt: het eindresultaat moet een dikke crème zijn.

    4. Kruid met zout en lepel een klein beetje crème op de afzonderlijke borden. Werk af met de Rio Mare Makreelfilets in olijfolie en garneer met de takjes verse rozemarijn en enkele roze peperkorrels.

De meest geklikte recepten