Piadina met Insalatissime Messicana en squacqueronekaas

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
2 blikjes van 160 g Rio Mare Insalatissime Messicana
250 g squacqueronekaas uit Romagna
400 g tipo 00-bloem, plus een beetje bloem om het aanrecht te bestuiven
60 g varkensvet
ongeveer 200 ml water
½ theelepel zout
120 g rucola
2 trostomaten
extra vergine olijfolie
zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Meer weten

Voorbereiding

    1. Meng de bloem en het in stukjes gesneden koude vet in een kom en kneed tot een​grof, brokkelig mengsel. Voeg het zout en de helft van het water toe en kneed het deeg, terwijl u geleidelijk het resterende water toevoegt: stop met water toevoegen zodra u een zacht deeg hebt verkregen (afhankelijk van de kwaliteit van de bloem zult u misschien een beetje minder of een beetje meer bloem moeten toevoegen).

    2. Vorm een bal van het deeg, wikkel die in huishoudfolie en laat rusten. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, doe ze in een kom en breng op smaak met een scheutje olie en chilipeper.

    3. Snijd het deeg in 4 stukken en vorm er balletjes van. Bestrooi het aanrecht licht met bloem en rol het deeg heel dun uit met een deegrol. Steek er cirkels van enkele millimeter dik uit. Bak de piadine één voor één, enkele minuten aan elke kant, in een braadpan met antikleeflaag: de piadine zijn klaar om te worden gekeerd wanneer zich aan de naar beneden gerichte zijde goudkleurige bubbels vormen. Houd de gebakken exemplaren warm in een op 80 °C voorverwarmde oven, terwijl u de rest van piadine bereidt.

    4. Smeer op elke piadina een laag squacqueronekaas, werk af met de rucolablaadjes, de gemarineerde tomaten en de Insalatissime Rio Mare. Vouw dubbel en dien onmiddellijk op.

De meest geklikte recepten