Tagliatelle met citroensaus van prei en tonijn

Ingrediënten

voor 4 personen:
350 g tagliatelle of pasta naar keuze
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie extra vergine van 160 g
2 preien
1 citroen
1 dl melk
40 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g boter
20 g extra vergine olijfolie
zout en peper naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in extra zuivere olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg pas zout toe als het water het kookpunt heeft bereikt. Doe de tagliatelle in het kokende water en laat garen.

    2. Was intussen de prei en snijd hem in fijne stukjes. Fruit de prei in een kleine pan met de olie en boter, breng op smaak met zout, voeg de melk en enkele lepels water toe en laat ongeveer 15 minuten garen op een zacht vuurtje. Haal het mengsel van het vuur en prak het lichtjes met een vork.

    3. Verwijder met een dunschiller enkele lange repen citroenschil van de citroen. Blancheer de reepjes citroenschil gedurende een minuut, laat goed uitlekken en snijd zeer fijn.

    4. Giet de preisaus in een grote braadpan, voeg een paar lepels van het pastawater toe en doe er vervolgens de goed uitgelekte, beetgare pasta in. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer op het vuur gedurende één minuut.

    5. Haal de pasta van het vuur en voeg de tonijn toe met een beetje van zijn olijfolie, de citroenschil en een royale hoeveelheid zwarte peper. Meng door elkaar en dien op.

De meest geklikte recepten