Tonijnsushi

Ingrediënten

voor 4 personen
2 blikjes Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g
4 stengels jonge selderij
100 g roomkaas
1 wortel
250 g sushirijst
15 g suiker
40 ml rijstazijn
4 vellen norizeewier
zout naar smaak
sojasaus

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

  1. Doe de rijst in een kom met koud water, was goed, giet af en doe in een pan. Doe ongeveer 250 ml water in de pan tot de rijst onderstaat, voeg een theelepel zout toe, meng goed, dek af met een deksel en laat ongeveer 15 minuten koken. Haal van het vuur en laat enkele minuten rusten.

  2. Verhit de azijn met de suiker in een pan tot er een vrij dikke vloeistof ontstaat. Meng die goed door de rijst en knijp de rijst uit in een vochtige handdoek.

  3. Verwijder de draden van de selderijstengels en snijd ze in de lengte tot staafjes. Was, schil en rasp de wortel.

  4. Leg één norivel op een sushimat uit bamboe of een stuk vershoudfolie en doe daarop een laag rijst. Gebruik uw vingers om de rijst gelijkmatig te verdelen. Maak uw handen nat met koud water om te voorkomen dat de rijst aan uw handen gaat plakken. Strijk wat kaas uit over de rijst en doe er een selderijstaafje, wat geraspte wortel en wat uitgelekte geprakte tonijn op.

  5. Rol het vel op tot een smalle, regelmatig gevormde cilinder. Wikkel die in de vershoudfolie en leg in de koelkast. Doe hetzelfde met de andere vellen zeewier.

  6. Snijd de sushi in stukken net voor het opdienen. Serveer met sojasaus en voor een uitgesproken smaak met in azijn gepekelde gember.

De meest geklikte recepten