Vitello tonnato

Ingrediënten

voor 4 personen
Voor het vlees: 600 g kalfsschouder of kalfshaas
1 stengel bleekselderij
1 middelgrote ui
1 wortel
1 glas droge witte wijn
zout naar smaak
Voor de saus: 2 blikjes Rio Mare Tonijn in Olijfolie van 240 g
2 eierdooiers
4 ansjovisfilets in olie
1 eetlepel goed uitgelekte kappertjes in azijn
280 g olijfolie
het sap van ½ citroen
peper en zout naar smaak

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Breng 2 liter water aan de kook. Voeg de schoongemaakte en in grote stukken gesneden groenten toe, samen met het vlees en de wijn. Breng op smaak met zout. Kook het vlees ongeveer anderhalf uur en laat het dan afkoelen in de bouillon.

    2. Doe de eierdooiers, wat peper en zout en enkele druppels citroensap in een kom of keukenmachine en mix, eerst langzaam en dan sneller, onder geleidelijk toevoegen van de olijfolie. Voeg beetje bij beetje het citroensap toe zodra de saus begint te binden. Als de mayonaise schift, doe dan een eierdooier in een schone kom, klop goed op en voeg de geschifte mayonaise geleidelijk aan toe. (Als u haast hebt, gebruik dan 250 g kant-en-klare mayonaise). Wanneer de mayonaise klaar is, voeg dan de tonijn, ansjovis en kappertjes toe. Mix de ingrediënten gedurende één minuut tot eenzachte, romige saus.

    3. Als u een gladdere tonijnsaus wenst, voeg dan een paar lepels van de koude bouillon toe waarin het vlees werd gekookt. U kunt de saus ook lichter maken door een paar stukjes van de in de bouillon gekookte groenten toe te voegen. Mix in dat geval alle ingrediënten opnieuw.

    4. Laat het koude vlees uitlekken en snijd het in dunne plakjes. Schik het vlees op een schotel. Werk af met de saus, laat minstens één uur trekken op een koele plaats en dien op.

De meest geklikte recepten