Panzerotti met tonijn en scarmorza

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:
120 g gerookte, geraspte scamorzakaas
1 blikje Rio Mare Tonijn in olijfolie van 160 g, uitgelekt
5 of 6 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in dunne schijfjes gesneden
4 of 5 fijngehakte basilicumblaadjes
peper en zout
500 g kant-en-klaar brood- of pizzadeeg
1 l zonnebloemolie.

Stampa Ricetta

Deel het recept

Vertel het uw vrienden

Gebruikt product

Tonijn in olijfolie

Meer weten

Voorbereiding

    1. Doe de kaas in een kom samen met de verkruimelde tonijn, tomaten en basilicum. Meng goed door. Voeg naar smaak peper en zout toe.

    2. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en gebruik een uitsteekvormpje om rondjes van 6 cm te maken. Dek de rondjes af met een schone keukenhanddoek en laat 20 minuten rusten.

    3. Rol elk rondje uit tot een diameter van 12 cm. Doe een eetlepel van de vulling op elk van de rondjes en vouw ze dubbel zodat u halve maantjes krijgt. Druk de randen samen om het deeg goed af te sluiten. Verhit de olie in een grote steelpan.

    4. Bak de panzerotti met enkele tegelijk goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en dien onmiddellijk op. Heerlijk en gezond

    U kunt de panzerotti ook bakken. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg bakpapier op een bakplaat en bak de panzerotti goudbruin.

De meest geklikte recepten